Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2022

На Запоріжжі прокуратура не допустила подвійної приватизації сільськогосподарської землі вартістю майже 1,5 млн грн

Новомиколаївським районним судом Запорізької області відкрито провадження за позовами Запорізької окружної прокуратури в інтересах органу місцевого самоврядування про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, витребування та зобов’язання повернути на користь територіальної громади земельних ділянок загальною площею 6 га вартістю майже 1,5 млн грн.
 
Прокуратурою встановлено, що у 2019-2020 роках у приватну власність 3-м мешканцям Запоріжжя незаконно повторно надано земельні ділянки на кожного по 2 га для ведення особистого селянського господарства. Водночас з’ясувалося, що громадяни раніше вже реалізували своє право на отримання безоплатно у власність земельних ділянок за вказаним видом використання.
 
Судовий розгляд триває.
 
До відома: відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України громадяни України мають право на безоплатну передачу їм із земель державної або комунальної власності земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства площею не більше  ніж 2 гектара.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1177