Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2022

Розтрата бюджетних коштів на майже 1 млн грн - на Запоріжжі судитимуть двох експосадовців та представника суб’єкта господарювання

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох експосадовців одного з департаментів державної установи області та представника суб’єкта господарювання за фактом розтрати чужого майна, вчиненого у складі організованої групи, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрювані у складі організованого злочинного угрупування вчинили розтрату грошей, виділених на будівництво сільських амбулаторій у межах програми «Виконання інвестиційних проектів в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості». Особи  внесли до актів приймання виконаних робіт та затвердили недостовірні відомості про завищення їх обсягів та вартості використаних матеріалів. Це стало підставою для незаконного перерахування на рахунок підрядної організації  майже 1 млн грн бюджетних коштів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1870