Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2022

Викрито контрафактну тютюнову продукцію на майже 2,5 млн грн - розпочато 2 кримінальні провадження

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами незаконного придбання та транспортування з метою збуту  підакцизних товарів  (ч. 1 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, в умовах воєнного стану місцевий мешканець розробив схему нелегального бізнесу з реалізації контрафактних цигарок. Із цією метою він через Інтернет незаконно придбав та, скориставшися послугами поштового оператора, забезпечив доставлення до Запоріжжя тютюнових виробів без марок акцизного податку. 
 
Чоловіка викрито на одному з поштових відділень під час отримання посилки з контрафактними цигарками. Ще одна адресована йому посилка з аналогічним товаром була вилучена правоохоронцями через декілька днів із того ж відділення пошти. Всього вилучено понад 20 тис пачок тютюнових виробів без акцизу на суму майже 1 млн грн. 
 
Також інші двоє запоріжан були зупинені правоохоронцями. Під час огляду їх транспортного засобу встановлено, що автівка використовувалася ними для перевезення партії нелегальних цигарок. Усього вилучено майже 30 тис пачок контрафактних цигарок різних компаній-виробників, орієнтовна вартість яких складає 1,5 млн грн, які вказані громадяни планували реалізовувати населенню Запоріжжя. 
 
                          
 
Слідство триває, вилучений тютюновий товар буде досліджений шляхом проведення експертиз.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з співробітниками  відділу  захисту інтересів суспільства і держави та слідчими Головного управління Нацполіції України в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1375