Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2022

Призначеному окупантами в.о. першого заступника начальника псевдооргану - «МВС м. Бердянськ» - повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України мешканець Макіївки добровільно погодився на співпрацю із загарбниками. Із цією метою він прибув до тимчасово окупованого Бердянська та був призначений на посаду «в.о. першого заступника начальника» у незаконно створеному органі «МВС м. Бердянськ».
 
Використовуючи надані йому військовою окупаційною адміністрацією владні повноваження, підозрюваний забезпечив формування та організацію структури штату в підпорядкованому йому підрозділі псевдооргану. Також він організовував та безпосередньо брав участь у проведенні незаконних обшуків, затримань громадян України – мешканців Бердянського району Запорізької області.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1672