Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2024

Сергій Спільник на Міжнародному форумі: в центрі уваги — захист України від цинічних атак ворога та протидія транснаціональній організованій злочинності під час війни 

Керівник Запорізької обласної прокуратури взяв участь у Міжнародному форумі з протидії транснаціональній організованій злочинності, що наразі проходить у Римі.
 
 
Серед спікерів та учасників заходу: заступник помічника Міністра оборони США з питань боротьби з наркотиками та стабілізаційної політики Джеймс Саєнц, Генеральний прокурор Чилі Анхель Валенсія Васкес, прокурор Консультативної місії Європейського Союзу Крістіана Маккіузі, а також інші правоохоронці й урядовці з понад 20 країн світу.
 
Під час панелі, присвяченій війні росії проти України, Сергій Спільник  звернувся до учасників форуму з доповіддю щодо жахливих реалій війни, наслідків обстрілів цивільної інфраструктури на прикладах Запоріжжя, документування прокурорами воєнних злочинів рф. 
 
 
Звернув увагу на наслідки ураження стратегічних об’єктів на прикладі Дніпровської ГЕС, останній обстріл якої військами рф мав місце 22 березня 2024 року. 
 
Розповів про факт розміщення росією на найбільшій в Європі атомній електростанції, захопленій ще з березня 2022 року, військової бази і ризики, які несуть такі дії не лише для України, але і для всього світу.  
 
 
Друга частина доповіді стосувалась протидії транснаціональній організованій злочинності в особливий для нашої держави період. Сергій Спільник на конкретних прикладах ознайомив учасників форуму з  ефективною роботою правоохоронців Запоріжжя на цьому напрямі.  
 
«Маємо згуртувати всі наші вміння та навички, розробити та запровадити нові концепції у протидії агресивним проявам організованої злочинності, щоб захистити світ та наступні покоління, забезпечивши останнім мирне майбутнє» - наголосив керівник обласної прокуратури.
 
Висловив сподівання на винайдення нових шляхів удосконалення та подальше налагодження ефективної співпраці у боротьбі з транснаціональною організованою злочинністю.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 23