Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2022

«Замінував» м. Мелітополь та територіальній підрозділ поліції – на Запоріжжі підозрюється громадянин

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259 КК України).
 
За даними слідства,  20 січня 2022 року 50-річний чоловік із власного мобільного телефону двічі зателефонував на гарячу лінію «102» та повідомив про встановлення вибухівки по місту Мелітополь та замінування районного управління поліції.
 
За результатами обстеження правоохоронцями приміщень установи та прилеглої території на предмет виявлення вибухових речовин встановлено, що повідомлення про замінування є хибним.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Триває слідство.
 
Заходи з викриття проведено прокуратурою спільно зі слідчими Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та співробітниками СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1522