Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2021

Відбулася спільна нарада керівництва Запорізької обласної прокуратури з представниками правоохоронних та державних органів з питань протидії правопорушенням у сфері охорони водних біоресурсів

Захист інтересів держави в екологічній сфері залишається пріоритетним у діяльності обласної прокуратури.
 
Останнім часом у регіоні спостерігається суттєве погіршення загального стану рибних запасів як у зв’язку з негативними екосистемними процесами, так і внаслідок значних обсягів незаконного вилову.
 
30 листопада 2021 року з метою обговорення стану додержання вимог законодавства щодо раціонального використання і належного збереження водних біоресурсів та інших проблемних питань у цій сфері проведено спільну нараду під головуванням заступника керівника Запорізької обласної прокуратури Наталі Максименко.
 
     
 
У заході брали участь керівний склад Головного управління Нацполіції  в Запорізькій області, Державної прикордонної служби України, Державної екологічної інспекції Південного округу, управління Державного агентства меліарації та рибного господарства у Запорізькій області, Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства, Спеціалізованої екологічної прокуратури Запорізької обласної прокуратури.
 
Під час наради обговорено стан розкриття і досудового розслідування кримінальних правопорушень щодо незаконного зайняття рибним промислом, а також відшкодування завданої шкоди, у тому числі заходами представницького характеру.
 
Окремо учасниками визначено узгоджені заходи щодо протидії правопорушенням у сфері охорони водних біоресурсів та стягнення завданих державі збитків.
 
      
 
Крім того, розглянуто форми співпраці, спрямовані на покращення взаємодії між правоохоронними та державними органами на вказаному напрямі.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1958