Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

Заволодіння майже 2 млн грн на ремонті колісних пар вагонів філії Укрзалізниці – на Запоріжжі судитимуть керівництво підрядного підприємства

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно генерального та виконавчого директорів одного з підприємств м. Запоріжжя за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, що вчинено в особливо великих розмірах, та службового підроблення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, керівники підприємства-підрядника за підтримки невстановлених слідством службових осіб АТ «Укрзалізниця» підробили офіційні документи щодо обсягу виконаних робіт з ремонту колісних пар пасажирських вагонів однієї з філій Укрзалізниці, які фактично не відбулися, та у такий спосіб заволоділи грошовими коштами держпідприємства на суму майже 2 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управлінням СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1976