Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2021

Невиконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей - на Запоріжжі засуджено вихователя дитячого садка

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя судом визнано винною вихователя дитячого садка у вчинені неналежного виконання професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх унаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 137 КК України).
 
Прокурорами в суді доведено, що вихователь дитячого закладу разом з вихованцями пішла на прогулянку та на тривалий час залишала 4-річного хлопчика без нагляду у приміщенні закладу. У подальшому дитина самостійно залізла на підвіконня, відкрила вікно та випала з другого поверху будівлі, отримавши тілесні ушкодження.
 
Під час судового розгляду обвинувачена визнала свою вину та попросила пробачення у потерпілої. Мати хлопчика повідомила, що син почуває себе добре та не наполягала на суворому покаранні.
 
Вироком суду жінці призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади вихователя на строк 2 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 297