Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2021

Розробив та збував фейкову версію застосунку «ДІЯ» - викрито мешканця Запорізької області (ФОТО)

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито 20-річного хлопця за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп''ютерних мереж ( ч. 2 ст. 361 КК України).
 
За даними слідства, мешканець Запорізької області розробив фейкову версію застосунку «ДІЯ», за допомогою якого користувачі створювали підроблені копії документів – паспорти, сертифікати вакцинації від хвороби COVID-19, водійське посвідчення тощо. У подальшому, за грошову винагороду збував доступ до вищевказаного мобільного додатку через месенджер «Telegram».
 
Під час проведення обшуків за місцем проживання громадянина виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки.
 
       
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з Відділом протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
         
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2077