Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2021

Прокуратура домоглась посилення покарання п’яному водію, який вчинив смертельну ДТП

За принципової позиції прокурорів обласної прокуратури Запорізьким апеляційним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким посилено покарання громадянину, що вчинив дорожньо-транспортну пригоду у стані алкогольного сп’яніння, унаслідок якої загинула людина, та залишив без допомоги особу, яка перебуває в небезпечному для життя стані  (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).  Його засуджено до 8 років позбавлення волі реально з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Прокурори  у суді довели, що у лютому 2020 року мешканець м. Енергодара, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, під час руху у дворі житлового будинку виїхав на тротуар, де скоїв наїзд на двох жінок – матір та її 21-річну доньку, після чого втік з місця події. Від отриманих травм донька померла на місці дорожньо-транспортної пригоди, а її мати отримала тілесні ушкодження  середнього ступеня тяжкості.
 
За касаційною скаргою прокурора Верховним Судом скасовано рішення судів першої та апеляційної інстанцій через невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженого із призначенням нового апеляційного розгляду.
 
Під час нового апеляційного перегляду справи суд погодився з доводами прокурора щодо необхідності застосування максимально суворого покарання з огляду на характер допущених засудженим порушень правил дорожнього руху у стані сп’яніння  та необоротні наслідки цього - смерть молодої дівчини, яка відбулась на очах матері.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2012