Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2021

Розтрата та привласнення бюджетних коштів у сумі майже 200 тис. грн – на Запоріжжі підозрюється бухгалтер державної установи

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури повідомлено про підозру головному бухгалтеру державної установи виконання покарань за фактом розтрати та привласнення бюджетних грошових коштів, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, упродовж 2020-2021 років посадовець шляхом зловживання своїм службовим становищем, із використанням корпоративної банківської платіжної картки, яка призначена для забезпечення виплат заробітної плати засудженим, через банкомат у декілька разів знімав грошові кошти з розрахункового рахунку виправного центру та здійснював систематичні безготівкові оплати за товари та послуги. У такий спосіб підозрюваний розтратив та привласнив майже 200 тис. грн бюджетних коштів, чим спричинив  державній установі відповідну матеріальну шкоду.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Відділення поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 3301