Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

Прокуратура забезпечує нагляд за додержанням законів територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі

Підтвердженням забезпечення належного виконання покладених на управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань обласної прокуратури функцій є його окремі показники роботи.
 
Зокрема, активізовано боротьбу з організованою злочинністю та знешкоджено 2 злочинних угруповання. Одне угруповання діяло у сфері земельних відносин, члени іншого – організували зайняття гральним бізнесом.
 
Так, наприкінці січня скеровано до суду обвинувальний акт відносно 5 членів ОЗГ, які незаконно заволоділи земельними ділянками та майном ДП «Кам’янко-Дніпровське лісове господарство» та Водянської сільської ради на суму 400 тис. грн.
 
Повідомлено про підозру  членам злочинного угруповання, які у червні за участю працівника Бердянського РВП ГУПН в області організували у м. Бердянську діяльність мережі гральних закладів, де здійснювалось проведення азартних ігор без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності.
 
Підвищено ефективність роботи у виявленні та розслідуванні фактів корупційних злочинів серед працівників податкової та митної служб.
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника митного посту незаконними діями якого державі спричинено збитків на суму 1 млн 129 тис. грн.
Також завершено досудове розслідування відносно оперуповноваженого фіскальної служби, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 36 тис. грн.
 
Активізовано роботу у виявленні та розслідуванні кримінальних проваджень за фактами вимагання та отримання неправомірної вигоди. Відносно 4 правоохоронців обвинувальні акти скеровані до суду, ще у 4 кримінальних провадженнях 5 особам повідомлено про підозру.
 
І в подальшому діяльність прокуратури буде скерована на викриття злочинів на пріоритетних напрямах та притягнення до відповідальності винних посадовців.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1076