Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

Розтрата бюджетних коштів на суму майже 500 тис. грн – на Запоріжжі підозрюються два посадовця

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру двом посадовцям Комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах  (за ч. 4 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, директор підприємства та його підлеглий упродовж 2017 – 2019 років учинили розтрату бюджетних коштів, які були виділені Запорізькою міською радою на придбання та введення в експлуатацію системи інструментального заходу літаків на посадку.  Так,  підозрювані  особи, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли неправдиві відомості до акта прийому-передачі, за яким посвідчили факт поставки та технічного налаштування товариством-постачальником 21 антени для зазначеної системи, замість фактично встановлених 13 антен. За цих обставин комунальним підприємством на розрахункові рахунки товариства перераховані зайві бюджетні кошти на загальну суму майже 500 тис. грн, чим спричинено відповідну шкоду.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічний розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1443