Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

Повідомлено про підозру працівнику поліції, який сприяв у одержанні неправомірної вигоди

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру співробітнику територіального підрозділу Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за фактом сприяння у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Як раніше повідомлялось, заступник військового комісара одного з міських об’єднаних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за попередньою змовою з працівником поліції налагодили механізм незаконного, системного отримання коштів від місцевих мешканців за сприяння в ухиленні від проходження строкової військової служби, видачі військово-облікового документа, та непритягнення до адміністративної відповідальності. Військовослужбовця  у травні 2021 року затримано «на гарячому» під час отримання чергової суми неправомірної вигоди у розмірі 9 тис. грн, особа поліцейського-пособника встановлювалась. 
 
Наразі до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1294