Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2021

Службове підроблення – на Запоріжжі судитимуть інженера технічного нагляду

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом закінченого замаху на зловживання повноваженнями особою, яка здійснює професійну діяльність, пов'язану з наданням публічних послуг, з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави, та  видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, упродовж 2018 – 2019 років підприємством-підрядником проводились роботи за бюджетні кошти зі спорудження з’єднувального каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом, які виконано частково із заниженням якості та завищенням їх об’ємів. Достовірно знаючи про вказані факти, інженер технічного нагляду, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди підписав акти приймання виконаних робіт, чим підтвердив обсяг та види робіт з будівництва каналу сполучення, які фактично не були проведені. За вказаних обставин вартість робіт завищена на суму 3 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилось слідчим відділом Відділу поліції № 3 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 941