Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

Прокуратура добилася реальної міри покарання винуватцю смертельної ДТП, що сталась у Кам’янсько-Дніпровському районі

Запорізькою обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо мешканця м. Енергодара, який у вересні 2018 року, керуючи своїм автомобілем Ford-Transit, рухаючись по автодорозі між селищами Кам’янсько-Дніпровського району, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з іншим автомобілем ZAZ-DAEWOO під керуванням місцевого мешканця. Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди водій зустрічного авто отримав травми середнього ступеня тяжкості, а двоє його пасажирів - подружжя похилого віку, загинули.
 
За принципової позиції обвинувачів Верховним Судом попередні судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій про звільнення особи від відбування покарання з іспитовим строком були скасовані з призначенням нового апеляційного розгляду.
 
У травні 2021 року вироком Запорізького апеляційного суду водію автомобіля Ford-Transit призначено реальне покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Апеляційний суд погодився з доводами прокурора про те, що застосування до засудженого умовного покарання є необґрунтованим з огляду на характер допущених останнім порушень ПДР і необоротних наслідків цього – смерть двох осіб та заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень іншому потерпілому.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1419