Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2021

Хабар за надання безоплатних медичних послуг – викрито лікарів медичної установи м. Запоріжжя (ФОТО)

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя лікарів Комунального некомерційного підприємства «Міської лікарні № 3» викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, дві посадові особи медичної установи за попередньою змовою налагодили механізм незаконного отримання коштів із пацієнтів за надання медичних послуг, які мали б бути безоплатними. Загальна сума коштів, отриманих від злочинної схеми становила майже 200 тис. грн щомісяця.
 
Одного з лікарів затримано в порядку ст. 208 КПК України у приміщенні лікарні під час чергової передачі коштів у розмірі 12 тис. грн за проведення операції літній жінці.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Під час проведених обшуків у службових кабінетах лікарів правоохоронцями вилучено значну суму коштів.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції поліції України та Відділом поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1864