Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

За розтрату ввіреної металопродукції вагою майже 21 тонна судитимуть водія вантажного авто з Київщини

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 49-річного мешканця Київської області за фактом розтрати чужого майна, яке було ввірене особі в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).
  
За даними слідства, потерпілою юридичною особою, яка здійснює господарську діяльність із купівлі – продажу металопродукції, на початку липня 2019 року на підставі товаро-транспортних накладних передано підприємцю з Київщини власну металопродукцію вагою майже 21 тонна на суму 651  тис. грн,   яку   останній   повинен  був на  власному   вантажному  автомобілі  з причепом  доставити  із  м. Запоріжжя до м. Одеси.
  
Будучи відповідальним за збереження ввіреного майна, обвинувачений замість м. Одеси попрямував до смт Якимівки Запорізької області, де вказану металопродукцію розвантажено на інший автотранспорт та вивезено у невідомому напрямку.
  
У кримінальному провадженні на майно обвинуваченого накладено арешт у межах суми спричинених збитків.
  
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1336