Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

Прокурори відстояли у Верховному Суді справедливе засудження місцевого «закладчика»

За принципової позиції прокурорів Бердянської окружної прокуратури Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду залишено без змін судове рішення апеляційної інстанції, ухвалене стосовно місцевого «закладчика».
 
Вироком Бердянського міськрайонного суду мешканця Кривого Рогу визнано винним у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин у великому розмірі, вчинені за попередньою змовою групою осіб на території міста Бердянськ, шляхом, так званих, «закладок». Під час обшуку за місцем тимчасового проживання правоохоронцями виявлено 61 «закладку» з метамфетаміном, які надалі призначались для збуту (ч. 2 ст. 307 КК України). Разом з цим, суд першої інстанції призначив надто м’яке покарання та встановив обвинуваченому іспитовий строк 3 роки.
 
Під час розгляду апеляційної скарги прокурора Запорізький апеляційний суд, надавши належну оцінку доказам винуватості обвинуваченого та обґрунтованості позиції щодо більш суворого покарання, ухвалив новий обвинувальний вирок, яким чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі. На це рішення сторона захисту подала касаційну скаргу.
 
Верховний Суд підтвердив правильність рішення суду апеляційної інстанції та позицію прокурора щодо доведеності вини особи та справедливості призначеного реального покарання.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1421