Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

На Запоріжжі начальника управління Головного управління Держпраці викрито під час одержання неправомірної вигоди (ФОТО)

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя начальника одного з управлінь Головного управління Держпраці в Запорізькій області викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, керівник управління вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 25 тис. грн від керівника суб’єкта господарської діяльності за складання «чистого» акту перевірки дотримання вимог законодавства про працю.
 
Під час отримання частини обумовленої суми неправомірної вигоди у розмірі 15 тис. грн особу затримано правоохоронцями у приміщенні ГУ Держпраці в Запорізькій області у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі дії.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції України в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
      
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1341