Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

Заволодіння нерухомим майном шляхом шахрайських дій – засуджено місцеву мешканку

За публічного обвинувачення прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя визнано винною місцеву мешканку у вчинені кримінальних правопорушень через придбання права на майно шляхом обману, вчинене у великих розмірах та використання завідомо підробленого документу ( ч. 3 ст. 190, ч. 4 . ст. 358 КК України).
 
Прокурорами у суді доведено, що у серпні 2017 року 60-річна жінка діючи умисно придбала завідомо підроблену довідку про право власності на житло, що підтверджує її право власності на об’єкт нерухомого майна, який знаходиться в Шевченківському районі м. Запоріжжя, загальною площею 44,4 м2. У подальшому, обвинувачена, керуючись корисливим мотивом з метою незаконного збагачення уклала договір купівлі – продажу житлової квартири з фізичною особою, чим спричинила матеріальну шкоду у розмірі майже 415 тис. грн спадкоємцю, який не встиг вступити у спадщину за законом.
 
Вироком суду жінці призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі та встановлено іспитовий строк на 1 рік 6 місяців.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1178