Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

За вимагання хабара повідомлено про підозру директору державного підприємства, що розташоване на території Запорізької області

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору державного підприємства за фактом зловживання службовим становищем та одержання неправомірної вигоди поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, в березні 2021 року підприємець звернувся до директора державного підприємства, з проханням придбання сировини, яка є необхідною для здійснення діяльності останнього. Посадовець почав вимагати від підприємця неправомірну вигоду в сумі 12 тис. грн, що є більше на 50% від загального об’єму придбаного товару, за що директор обіцяв надати перевагу та не здійснювати перепон підприємцю під час здійснення купівлі замовленої продукції.
 
Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди директора затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1587