Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2021

За контрабанду старовинних цінностей на Запоріжжі судитимуть місцеву мешканку (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканки м. Запоріжжя у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних цінностей (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України).
 
За даними слідства, 47-річна місцева мешканка у січні 2021 року на виконання попередніх домовленостей із покупцем, після отримання обумовленої винагороди у розмірі 27 тис. грн, намагалась переправити через митний кордон України до м. Курська Російської Федерації 5 старовинних ікон, виготовлених наприкінці ХІХ – початку ХХ століття, під виглядом риболовецьких снастей. Указані старовинні цінності виявлено та вилучено прикордонниками під час проведення огляду речей та документів.
 
Заходи з викриття проведено прокуратурою спільно з співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області та Державної прикордонної служби.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ в Запорізькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1491