Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

Розбійні напади на клієнтів служби таксі – на Запоріжжі підозрюється водій таксі та його 22-річний приятель

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям за фактом розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 КК України).
 
За даними слідства, водій служби таксі м. Запоріжжя спільно зі своїм 22-річним приятелем розробили злочинну схему заволодіння майном мешканців міста. Так, у нічний час поблизу місць реалізації алкогольних напоїв чоловіки підшукували потерпілу особу, бажано щоб остання перебувала у нетверезому стані. Потім, під час руху на зазначену пасажиром таксі адресу, водій пропонував підвезти свого товариша, який чекав в обумовленому місці. Під приводом знайомства та подальшого спілкування «випадковий попутник» пропонував пасажиру таксі спільно розпити алкоголь або каву у тихому місці. Молодий чоловік непомітно підсипав у напій потерпілої особи медичний препарат нейролептичної дії. Користуючись нагодою, поки жертва злочину перебувала у непритомному стані, підозрювані за допомогою ключів проникали до її житла та заволодівали майном тощо.
 
Правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України затримано осіб під час вчинення чергового кримінального правопорушення.
 
Наразі підозрюваним застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове слідство триває, його здійснюють слідчі Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції України в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1655