Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

За принципової позиції прокурорів скасовано незаконний вирок суду

Запорізьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано незаконний вирок суду першої інстанції. Ухвалено новий вирок, яким мешканця Бердянського району визнано винним у незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних засобів з метою збуту в особливо великих розмірах (за ч. 3 ст. 307 КК України). Обвинуваченому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.
 
Так, вироком Бердянського міськрайсуду у вересні 2020 року засуджено жителя Бердянського району, який зберігав за місцем свого проживання більше 6 кг наркотичного засобу - канабісу, до 5 років позбавлення волі умовно з іспитовим строком 2 роки. Суд першої інстанції взяв до уваги доводи сторони захисту про те, що обвинувачений, не маючи на меті збут наркотичного засобу, зберігав канабіс лише для власного виробництва олії, та перекваліфікував його дії з ч. 3 ст. 307 КК України на ч. 3 ст. 309 КК України.
 
Із таким рішенням не погодився прокурор у провадженні та оскаржив вирок в апеляційному порядку.
 
Суд апеляційної інстанції, повторно дослідивши обставини кримінального провадження, поряд з іншим, звернув увагу на те, що під час обшуку в обвинуваченого правоохоронцями не знайдено ні конопляної олії, ні засобів для її виготовлення, а кількість вилученого наркотичного засобу є занадто надмірною для вживання однією особою, та погодився з доводами прокурора, зазначеними в апеляційній скарзі.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1250