Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Викрито незаконну діяльність шахрайського «Call-центру» у місті Мелітополь (ФОТО)

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури викрито та припинено злочинну діяльність групи осіб, які шахрайським шляхом через утворений ними «Call-центр» заволоділи грошовими коштами клієнтів банків (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, у минулому році групою осіб на території м. Мелітополя організовано діяльність так званого «Call-центру», працівники якого у телефонному режимі, представляючись співробітниками банків, отримували персональні дані громадян та інформацію по їх банківським картам та рахункам. Під час розмови «псевдо працівники банків» використовували психологічні методи спілкування, унаслідок чого громадяни власноруч перерахували свої заощадження на запропоновані їм рахунки.
 
Під час проведених правоохоронцями обшуків у приміщенні «Call-центру» вилучено 51 одиницю комп’ютерної техніки, обладнання для IP-телефонії, інструкції для «працівників» щодо механізму спілкування з «клієнтами», мобільні телефони, чорнові записи тощо.
 
Слідство триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до злочинної схеми, та коло потерпілих.
 
Заходи з викриття проведено прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Запорізькій області та слідчого відділення Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 789