Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

До 15 років засуджено мешканця Вільнянського району за замах на вбивство сусіда, посягання на життя правоохоронців та вчинення інших кримінальних правопорушень

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької окружної прокуратури визнано винним мешканця Вільнянського району за вчинення замаху на вбивство, спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї та боєприпасів, хуліганства з застосуванням вогнепальної зброї та посягання на життя працівників правоохоронного органу (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 122, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296, ст. 348 КК України).
 
Суд погодився з позицією публічного обвинувача та призначив обвинуваченому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
 
Прокурори в суді довели, що раніше судимий мешканець Вільнянського району у січні 2019 року під час проведення працівниками Вільнянського РЕМу перевірок щодо виявлення завищення споживання електроенергії, грубо порушуючи громадський порядок, здійснив 2 постріли з наявного у нього переробленого пістолета в сторону перевіряючих, одним з яких влучив у бокове скло службового автомобіля вказаного підприємства.
 
У той час поки працівники РЕМу викликали поліцію, чоловік зайшов на територію домоволодіння свого сусіда, з яким у нього склалися тривалі неприязні стосунки та, маючи умисел на його вбивство, поваливши потерпілого на землю, завдав йому понад 20 ударів рукояткою пістолета в область голови та обличчя, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження. Лише завдяки вчасно наданій медичній допомозі потерпілий залишився живим.
 
Не зупиняючись на скоєному обвинувачений, ігноруючи законні вимоги правоохоронців щодо припинення протиправних дій, кинув під ноги поліцейським ручну осколкову гранату Ф-1, яка за технічних умов не здетонувала.
 
Правоохоронцями чоловік був затриманий у порядку ст. 208 КПК України, під час його особистого обшуку виявлено 81 патрон калібру 9x18мм, призначеними для стрільби з пістолетів конструкції Макарова (ПМ).

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1150