Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

На Запоріжжі викрито підпільне виготовлення фальсифікованої підакцизної продукції та підроблених марок акцизного податку (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито незаконну діяльність двох підпільних цехів із незаконного виготовлення фальсифікованих підакцизних товарів та підроблених марок акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, мешканці Запорізької області на території одного з районних центрів області організували підпільне незаконне виготовлення фальсифікованих товарів, які підлягають акцизному оподаткуванню. При цьому жодної сертифікації, стандартизації та перевірки якості зазначена продукція не проходила. У подальшому незаконно виготовлені лікеро-горілчані напої мали поставлятись до точок роздрібної торгівлі на території регіону та за його межами.
 
Крім того, з метою надання своїй діяльності вигляду законності, вказана група осіб налагодила також виготовлення марок акцизного податку України, якими маркувалась фальсифікована лікеро-горілчані продукція.
 
Під час проведених за місцем розташування підпільних цехів обшуків правоохоронцями вилучено понад 4 тони спирту, 1706 літрів готової фальсифікованої лікеро-горілчаної суміші, 215 літрів фальсифікованого «коньяку», 2180 літрів готової лікеро-горілчаної продукції українських торгівельних брендів із підробленими марками акцизного збору, понад 6 тисяч підробних марок акцизного збору, офісну техніку, обладнання, призначене для масового виробництва лікеро-горілчаної продукції.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у Запорізькій області ДСР Нацполіції, Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за участі спецпідрозділу КОРД Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 956