Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2021

15 років позбавлення волі за зґвалтування малолітньої дитини

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Запорізької окружної прокуратури визнано винним 34-річного чоловіка у зґвалтуванні 13-річної дитини та заподіянні легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров'я, її сестрі (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 125 КК України).
 
Суд погодився із запропонованою прокурором максимальною мірою покарання та за вчинення зазначених злочинів призначив обвинуваченому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
 
Прокурори в суді довели, що у грудні 2019 року мешканець м. Вільнянська Запорізької області, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скориставшись відсутністю у будинку дорослих, відвів молодшу сестру своєї співмешканки до кімнати, де, застосовуючи психічне насилля та погрози фізичною розправою, зґвалтував її. Дізнавшись про зґвалтування, старша сестра малолітньої потерпілої, намагаючись з’ясувати відносини із «зятем» з приводу вчиненого ним злочину та перебуваючи у кухні будинку, отримала ножове поранення плеча та передпліччя.
 
На початку судового розгляду обвинувачений не визнавав свою вину, вказуючи на свою непричетність до інкримінуємих злочинів, однак під тягарем досліджених доказів підтвердив обставинами, про які розповіли потерпілі дівчата під час допитів у суді.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1530