Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2021

Заволодіння грошима клієнта банку на суму майже 90 тис. грн – закінчено розслідування у кримінальному провадженні відносно двох працівників банківської установи на Запоріжжі

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури Запорізької області закінчено розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох службових осіб одного з районних відділень АТ «Райфайзен Банк Аваль» за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, наприкінці грудня 2017 року, посадовці банківської установи використовуючи автоматизоване програмне забезпечення банку, встановили наявність на рахунку в одного з клієнтів банку грошових заощаджень в іноземній валюті. Надалі, сформували від його імені заяву на видачу готівки та закриття банківського рахунку, підробили підпис та провели операцію зі зняття готівки через касу. У такий спосіб останні привласнили грошові кошти потерпілого на суму 3100 доларів США, що є еквівалентом 86 646 грн.
 
Досудове слідство проводилось слідчим відділенням Відділу поліції №1 Василівського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1616