Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2021

Викрито лікарів на незаконній видачі рецептів на право придбання наркотичних засобів

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито та зупинено незаконну діяльність з видачі рецептів на право придбання наркотичних засобів (ч. 2 ст. 319 КК України).
 
За даними слідства, два лікарі-нарколога одного з приватних медичних закладів м. Запоріжжя виписували громадянам рецептурні бланки на придбання наркотичних лікарських препаратів без відповідних показань.
 
Під час проведених обшуків виявлено та вилучено близько 400 медичних карток пацієнтів, печатки, медичну документацію, близько 3 тисяч рецептів на видачу наркотичних засобів, які виписували лікарі зазначеного медичного закладу.
 
Після проведення першочергових слідчих дій буде вирішуватись питання про повідомлення особам про підозру.
 
Наразі слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з співробітниками Управління карного розшуку та слідчими слідчого Управління Головного управління Національної поліції.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1107