Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2021

Завдання шкоди на суму понад мільйон гривень - підозрюються заступник гендиректора держпідприємства атомної енергетики та двоє учасників злочинного угруповання

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам злочинного угруповання за фактом заволодіння майном підприємства шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою росі, службового підроблення та порушення авторського права і суміжних прав (ч.5 ст.191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 176 КК України).
 
За даними слідства, з листопада 2015 року по січень 2016 року заступник генерального директора одного з держпідприємств атомної енергетики за попередньою змовою з начальником технологічного відділу цього підприємства та директором товариства, яке спеціалізується на виробництві промислового устаткування, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт з встановлення фальсифікованої продукції, заволоділи грошовими коштами вказаного підприємства у сумі понад 100 тис грн та завдали шкоду іншому державному підприємству шляхом порушення авторського права і суміжних прав на загальну суму понад мільйон гривень.
 
Наразі проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення, вирішується питання про застосування відносно підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Національної поліції в Запорізькій області за оперативним супроводженням співробітників Запорізького управління стратегічних розслідувань.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1268