Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2021

Повідомлено про підозру «кримінальному авторитету» за встановлення та поширення злочинного впливу у місцях позбавлення волі

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру 55-річному «кримінальному авторитету», підозрюваному у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів за встановлення та поширення злочинного впливу у місцях позбавлення волі ( ч. 2 ст. 255-1 КК України).
 
За даними слідства, на початку жовтня 2020 року підозрюваний разом зі своїм спільником, за попередньою змовою під вигаданим приводом боргу проникли до житла мешканця Запорізької області, якого викрали та із застосуванням насильства вимагали грошові кошти, що призвело до смерті потерпілого.
 
Обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Перебуваючи у слідчому ізоляторі, один з підозрюваних, завдяки авторитету у злочинних кругах, сприяв, спонукав, координував та здійснював інший вплив на злочинну діяльність, організовував та безпосередньо здійснював розподіл грошових коштів, майна та інший активів, спрямованих на забезпечення такої діяльності.
Наразі триває досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактом скоєння підозрюваними злочинів за ч.2 ст. 162, ч.3 ст.146, чч.2,5 ст.27, ч.2 ст.121, ч.4 ст.189, ч.2 ст. 255-1 КК України.
 
Максимальне покарання за інкриміновані злочини передбачає 15 років позбавлення волі.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1035