Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2021

Махінації з комунальною землею на понад 7 млн грн – обвинувачуються оцінювачі з експертної грошової оцінки

За процесуального керівництва обласної прокуратури 15.01.2021 скеровано до суду обвинувальні акти відносно двох оцінювачів з експертної грошової оцінки земельних ділянок за фактом зловживання своїми повноваженнями, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст.365-2 КК України).
 
За даними слідства, зазначені оцінювачі, з метою отримання неправомірної вигоди, під час складання звітів про проведення експертної грошової оцінки двох земельних ділянок комунальної власності, які розташовані на території міста Запоріжжя, занизили їх вартість на понад 7 млн грн.
 
За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1318