Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2020

Слідчий управління поліції обвинувачується у приховуванні речового доказу

Запорізькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно слідчого управління ГУНП в Запорізькій області за фактом приховування майна, на яке накладено арешт, здійснене особою, якій це майно ввірено (ч. 1 ст. 388 КК України).
 
За даними слідства, під час досудового розслідування іншого кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, обвинувачуваному правоохоронцю, як учаснику дорожньо-транспортної пригоди, за ухвалою суду передано речовий доказ, який в подальшому останній приховав від органу досудового розслідування та не передав слідчому або прокурору для проведення слідчих дій.
 
За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 5 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1322