Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2020

Завершено досудове слідство відносно «кулеметника» терористичної групи «ДНР»

За процесуального керівництва обласної прокуратури завершено досудове слідство у кримінальному проваджені відносно мешканця області за фактом сприяння діяльності терористичної групі «ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
За даними слідства, мешканець м. Мелітополь раніше вступив до лав терористичної групи «окремий комендантський полк 1-го армійського корпусу народної міліції «ДНР», підконтрольної терористичній організації «Донецька народна республіка» на посаду «кулеметника», де протягом декількох місяців здійснював чергування на блокпостах у м. Донецьк під час збройного конфлікту на Сході України.
 
У межах реалізації спеціальної програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома», у жовтні 2020 року підозрюваний добровільно повідомив УСБУ в Запорізькій області про припинення своєї участі у складі терористично групи та сприяв припиненню її діяльності шляхом надання показів про вчинення інших злочинів, пов’язаних з діяльністю терористичних груп, підконтрольних «ДНР».
 
За наслідками перевірки встановлено, що останній не був керівником або організатором терористичної групи, а також не брав участі у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях, нападах на підприємства, установи, організації та інших тяжких злочинах.
 
За результатами проведеного слідства та на підставі зібраних доказів, прокуратурою скеровано до суду клопотання про звільнення зазначеного мешканця області від кримінальної відповідальності за сприяння діяльності терористичній групи ( ч. 2 ст. 258-3 КК України).

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 262