Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2020

Прокуратурою скеровано до суду 20 обвинувальних актів щодо вчинення кримінальних правопорушень у податковій сфері, пред’явлено позовів на суму 19 млн. грн.

Запорізькою обласною прокуратурою за 10 місяців поточного року вжито низку координаційних та наглядових заходів, що сприяли підвищенню ефективності роботи правоохоронних органів у сфері протидії правопорушенням, пов’язаним із оподаткуванням.
 
За результатами розслідувань обласною прокуратурою скеровано до суду 20 обвинувальних актів щодо вчинення таких кримінальних правопорушень, до суду пред’явлено позовів на суму 19 млн. грн.
 
Завдяки вжитим заходам істотно покращився стан відшкодування збитків, заподіяних злочинами у податковій сфері.
 
Протягом року злочинами у податковій сфері завдано збитків на суму 26,6 млн грн., станом на 01.11.2020 вже відшкодовано 11,5 млн грн. У закінчених кримінальних провадженнях накладено арешт на майно на загальну суму – 9,7 млн. грн.
 
Внаслідок вжитих координаційних та організаційних заходів припинено діяльність 2 незаконних місць масового виготовлення спирту етилового та алкогольних напоїв, в яких вилучено 20 т. сировини для виготовлення спирту, 7 000 літрів спирту, обладнання для його виготовлення (ректифікаційні та бражні колони тощо).
 
До суду скеровно 5 обвинувальних актів за фактами скоєння тяжких злочинів, у тому числі за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом на суму 7 млн. грн., та обвинувальний акт відносно 3 осіб, які у складі ОЗГ займались незаконним виготовленням та збутом алкогольних напоїв, під час обшуків у яких вилучено понад 700 літрів спирту.
 
За ініціативи прокуратури притягнено до дисциплінарної відповідальності 3 службові особи ГУ ДФС в області за допущені порушення під час забезпечення належного стану відшкодування збитків, використання у своїй діяльності можливостей АРМА, усунення недоліків під час ведення ОРС та здійснення досудового розслідування.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 987