Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

«Закладчики» наркотиків не уникнуть покарання. Прокуратура вкотре домоглася зміни умовного терміну на 5 років позбавлення волі

Обласною прокуратурою оскаржено вирок місцевого суду у кримінальному проваджені за фактом зберігання, розповсюдження та подальшого збуту наркотичного засобу до апеляційного суду (ч.2 ст.307 КК України).
 
Нагадаємо, навесні поточного року мешканець Вінницької області, який розповсюджував наркотичні засоби у м. Бердянськ, був затриманий працівниками поліції під час здійснення так званих «закладок» 11 згортків наркотичного засобу – метадону. У ході проведених обшуків за місцем його тимчасового мешкання було виявлено ще 32 таких згортки, які порушник зберігав для подальшого збуту. Загалом у обвинуваченого виявлено та вилучено більше 5г наркотичного засобу - метадону, що є великим розміром.
Місцевий суд визначив покарання обвинуваченому у виді 5 років позбавлення волі (умовно), що є нижчим, ніж передбачено санкцією ч.2 ст.307 КК України, та безпідставно звільнив його від реального відбування з іспитовим строком, не врахувавши ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину.
 
Запорізька обласна прокуратура, підтримуючи обвинувачення в апеляційній інстанції, вмотивовано довела свою позицію щодо призначення обвинуваченому лише реального покарання.
 
Запорізький апеляційний суд погодився із вимогою обвинувачення та виніс власний вирок, яким призначив винному покарання у виді 5 років позбавлення волі, які належить відбувати реально.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1399