Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2020

На Запоріжжі судитимуть учасника терористичних груп, підконтрольних «ДНР»

За процесуального керівництва обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно мешканця м. Запоріжжя за фактом участі в діяльності терористичної групи. (ч. 1 ст. 258-3 КК України). На підставі зібраних доказів, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За даними слідства, у червні 2014 року зловмисник, з корисливих мотивів отримання заробітку, виїхав до м. Донецька, де до січня 2015 року брав участь у злочинній діяльності терористичних груп «Російська православна армія» та «Миколаївський батальйон», підконтрольних терористичній організації «ДНР», шляхом організації та здійснення ремонту й обслуговування транспортних засобів, оскільки на зазначених транспортних засобах члени терористичних груп здійснювали незаконний контроль за територією м. Донецька та озброєний супротив Збройним Силам України і добровольчим батальйонам. Скоординованими зусиллями органів прокуратури та безпеки, протиправну діяльність зловмисника викрито.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1244