Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

Прокуратура вимагає примусового лікування для 58-річного чоловіка за вчинення насильницьких дій до двох 10-річних дівчат

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення розпусних дій та насильницьких дій сексуального характеру по відношенню до двох 10-річних дівчат (ч. 6 ст. 153, ч. 2 ст. 156 КК України).
 
Прокурорами, які здійснюють захист інтересів дітей та протидіють насильству Мелітопольської місцевої прокуратури до суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно 58-річного чоловіка, який, на думку слідства, вчиняв по відношенню до двох 10-річних дівчат розпусні дії та насильницькі дії сексуального характеру (ч. 6 ст. 153, ч. 2 ст. 156 КК України).
 
Відповідно до висновку психіатричної експертизи, яка була проведена зловмиснику, останній потребує примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації у психіатричну установу.
 
Наразі особа, щодо якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру, перебуває у лікувальному закладі під цілодобовим домашнім арештом.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1424