Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2020

Директор одного з підприємств міста обвинувачується в ухиленні від сплати податків на суму понад 3 млн. грн.

Запорізькою обласною прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків.
 
Установлено, що службові особи одного з підприємств міста Запоріжжя у ході здійснення фінансово-господарської діяльності, пов’язаної з виробництвом чавуну, сталі та феросплавів, шляхом відображення в податковій звітності безтоварних операцій з придбання феросплавів у «фіктивного підприємства» ухилились від сплати податків на додану вартість та прибуток на загальну суму понад 3 мільйони гривень.
 
Директору зазначеного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків службовою особою підприємства, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів коштів у значних розмірах).
 
За результатами досудового розслідування та на підставі зібраних доказів кримінальне провадження скеровано для розгляду до суду.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1487