Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2020

За процесуального керівництва прокуратури викрито схему незаконного виділення земельних ділянок, у тому числі, за сприяння службових осіб Головного управління Держгеокадастру в області (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури спільно з оперативними підрозділами УСБУ в Запорізькій області, викрито схему незаконного виділення земельних ділянок, у тому числі, за сприяння службових осіб Головного управління Держгеокадастру в області.
 
 
У ході досудового розслідування з’ясовано, що один з мешканців міста Запоріжжя діючи з корисливих мотивів, шляхом обману, використовуючи свої зв`язки із службовими особами управління Держгеокадастру в області, запропонував іншому громадянину допомогти в отриманні земельних ділянок у власність загальною площею 28 га при сплаті останніми неправомірної вигоди у розмірі 750 доларів США за кожен 1 га, на загальну суму 21000 доларів США.
Під час розслідування оперативниками спецслужби задокументувано факт вимагання 600 тис. грн. з місцевого підприємця за виділення 28 га землі сільськогосподарського призначення. 21.10.2020 правоохоронці затримали одного з фігурантів у центрі Запоріжжя під час отримання 440 тис. грн.
 
У зв’язку з цим слідчими СУ ГУНП в Запорізькій області за процесуального керівництва прокуратури області 22.10.2020 цій особі повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), що вчинене у великому розмірі та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України – закінчений замах на підбурюванні до надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення службовими особами в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням службового становища.
 
 
На цей час вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
 
Крім того, органом досудового розслідування проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення причетних до цих подій службових осіб головного управління Держгеокадастру в області, у томі числі щодо колишнього керівництва управління.
 
 
За вчинення вказаних злочинів законом передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Нагадаємо, відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1260