Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2020

Повідомлено про підозру керівнику митного поста «Бердянськ» Дніпровської митниці Держмитслужби, який завдав збитків державі у сумі понад мільйон гривень

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовими особами Дніпровської митниці Держмитслужби своїм службовим становищем.
 
Сьогодні, 15.10.2020 керівнику митного поста «Бердянськ» Дніпровської митниці Держмитслужби обласною прокуратурою погоджено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовою особою службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначена службова особа, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, шляхом використання документів, які містять неправдиві відомості, в порушення вимог діючого законодавства України, вчинив митні операції щодо незаконного оформлення вантажу, у тому числі зернової продукції, що спричинило державним інтересам тяжкі наслідки.
 
Сума завданих збитків становить понад мільйон гривень.
 
На теперішній час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, зокрема, обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта, тощо.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.
 
Оперативний супровід здійснювався управлінням Служби безпеки України у Запорізькій області, слідство проводиться слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі. Досудове розслідування триває.
 
За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1500