Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

За втручання обласної прокуратури підрядником відремонтовано зруйновану ділянку дороги за власні кошти

Обласною прокуратурою постійно приділяється увага стану дотримання підрядниками умов договорів щодо гарантійного обслуговування влаштованого ними дорожнього покриття.
 
Як правило, за умовами договору підрядник гарантує надання ремонтних послуг такої якості, яка забезпечить можливість експлуатації дорожнього покриття від 1 до 10 років, у залежності від конкретних елементів дороги.
 
Так, у районі села Новоолександрівка Запорізького району виявлено незадовільний стан дороги, з часу поточного середнього ремонту якої минуло менше року. Проте, попри наявність зобов’язань щодо усунення руйнувань протягом гарантійних строків за власні кошти, підрядником відповідні дії вчинені не були.
 
За втручання обласної прокуратури, підрядником виправлено становище та усунено виявлені недоліки за власні кошти.
 
Додатково повідомляємо, що у поточному році обласною прокуратурою пред’явлено до суду 12 позовів про стягнення з перевізників, які допускають наднормове перевантаження транспортних засобів, відповідної плати на загальну суму понад 160 тис. грн. Наразі судом задоволено позовів на суму 126 тис. грн. На виконання відповідних судових рішень до бюджету реально перераховано майже 50 тис. грн.
 
Робота органів прокуратури області із зазначених питань триває.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1261