Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

На Запоріжжі викрито наркотрафік з мільйонним оборотом через кордон з Росією (фото)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито контрабанду важких наркотичних речовин до тимчасово окупованих територій Донеччини транзитом через Росію. За оперативною інформацією обороти такого наркотрафіку становили до 2,5 мільйона гривень на місяць.
 
Наркобізнес налагодив мешканець тимчасово окупованого Донецька. Наркотичні речовини зловмисник нелегально переправляв на автомобілі через лінію розмежування, за встановленим заздалегідь маршрутом до Росії.
 
Організатора контрабанди затримали відповідно до ст. 208 КПКУкраїни на пункті пропуску під час переміщення через кордон у понад 500 зіп-пакетів наркотичних речовин вагою 400 грамів. Вартість вилученого «товару» за цінами чорного ринку становить 600 тисяч гривень.

 

Наразі обласною прокуратурою повідомлено про підозру затриманому за ч. 2 ст. 305 ККУ (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) та ч.1 ст. 332-1 ККУ (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

Санкція статті передбачає від 8 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Тривають слідчі дії. Встановлюються інші особи, причетні до наркотрафіку.
Заходи із викриття здійснювалися за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури співробітниками Управління СБУ в Запорізькій та Харківській областях у взаємодії з прикордонною та митною службами Харківської області.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1200