Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2020

Місцева прокуратура домагається повернення у державну власність земельної ділянки водного фонду, вартістю 234 млн гривень

Енергодарська місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації із позовною заявою до приватного підприємства про зобов’язання повернути на користь держави водний об’єкт та  земельну ділянку водного фонду площею 86 га кожний,  загальна ринкова вартість яких складає 234 млн.грн.
 
Встановлено, що одне з приватних підприємств регіону на протязі двох років в порушення ст.14 Закону України «Про аквакультуру» та ст. ст. 47, 51 Водного кодексу України використовували технічну водойму нагульного ставка в руслі р.Карачокрак для потреб рибогосподарської експлуатації, здійснюючі штучне розведення, вирощування водних біоресурсів та їх використання в межах спеціального товарного рибного господарства. Вказаний об’єкт належить до Каховського водосховища, яке має комплексне призначення та  не може бути об’єктом для здійснення господарської діяльності.
 

Автор: Пресслужба Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1344