Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2020

Обласною прокуратурою ініційовано стягнення на користь держави майже 800 тис гривень за використання земельних ділянок

Мелітопольським міськрайонним судом Запорізької області розпочато розгляд справи за позовом Мелітопольської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Мелітопольської міської ради до фізичної особи про стягнення доходу у вигляді недоотриманих бюджетом коштів за фактичне використання земельних ділянок у розмірі 790 тис гривень.
 
Установлено, що фізична особа використовує земельні ділянки комунальної власності площею 6,4 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд промислового призначення без належного оформлення правовстановлюючих документів на землю, у зв’язку з чим за період з 2019 по 2020 роки сума недоотриманих бюджетом міста Мелітополя коштів у формі орендної плати за землю становить 790 тис. грн. Судовий розгляд справи триває.
Усього органами Запорізької обласної прокуратури у поточному році пред’явлено 12 позовів вказаної категорії щодо стягнення понад 21,5 млн грн до бюджетів Запорізької, Василівської, Дніпрорудненської міських рад та Михайлівської селищної ради. Наразі судами задоволено 4 позови на суму понад 19,7 млн грн., та провадження у справі за 1 позовом закрито у зв’язку з добровільним відшкодуванням до бюджету 9 тис. грн.
 
 

Автор: Пресслужба Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1474