Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

На Запоріжжі попередили мільйонні привласнення державних коштів, виділених на відновлення Молочного лиману

Прокуратура Запорізької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на заволодіння державними коштами, виділеними для будівництва з’єднувального каналу, який  відновить водне сполучення Азовського моря з Молочним лиманом (ч.2 ст.15, ч. 5 ст.191 КК України).
 
Слідство встановило, що  посадовці Приазовського Національного парку Міністерства екології та природних ресурсів України в жовтні 2018 року уклали договір  з комерційною структурою  на проведення робіт з розширення меж каналу, днопоглиблення та будування гідротехнічних споруд  на суму 56,5 мільйонів гривень, члени якої намагались привласнити частину виділених грошей шляхом оформлення та підписання фіктивних актів виконаних робіт.
За висновками експертів, роботи, які вказані  в актах, виконані не в повному обсязі, а матеріали, що використовувались для будівництва гідротехнічних споруд лиману, не відповідають технічним вимогам проєктної документації та вартість їх значно завищена. Таким чином учасники замаху намагались незаконно вивести з бюджету понад 3,1 мільйона гривень.
Під час санкціонованих обшуків офісних приміщень підрядника, правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку та ряд документів, що мають суттєве значення для подальшого проведення процесуальних заходів.
Наразі директору комерційної структури оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 5 ст.191 (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Слідчі дії тривають. Встановлюються усі обставини справи та коло осіб, причетних до замаху.
Слідство проводиться УСБУ в Запорізькій області.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1477