Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

На Запоріжжі судитимуть мешканця Якимівського району за самовільне зайняття земельної ділянки

За принципової роботи Якимівського відділу Мелітопольської місцевої прокуратури до Якимівського районного суду скеровано обвинувальний акт відносно мешканця с. Володимирівка Якимівського району Запорізької області за ч. 1 ст. 197-1 КК України щодо самовільного зайняття останнім земельної ділянки у Якимівському районі Запорізької області.
Встановлено, що з вересня 2018 року, вказана особа самовільно зайняла земельну ділянку площею 33,5801 га, розташованої за межами населеного пункту на території Володимирівського старостинського округу Якимівської селищної ради Якимівського району Запорізької області.
Зловмисник незаконно використовував вказану земельну ділянку у своїх потребах шляхом їх обробки та вирощування врожаю сільськогосподарської культури, а саме озимої пшениці.
Своїми діями, останній завдав значної шкоди державі в особі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області та територіальній громаді в особі Якимівської селищної ради Якимівського району Запорізької області у розмірі понад 129 тисяч гривень.
На теперішній час вказаний обвинувальний акт перебуває на розгляді у суді.
За вчинений злочин Кримінальний кодекс України передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1195